Excl. BTWIncl. BTW

Bouw werkschoenen

Het dragen van bouw werkschoenen is verplicht. Op basis van de door de arbo gestelde regels bent u als werknemer op de bouw gedwongen werkschoenen te dragen. Voor bouw werkschoenen geldt de EN ISO 20345 S3 norm. Deze norm is een internationale norm waaraan bouw werkschoenen aan dienen te voldoen. Binnen de gestelde norm is het noodzakelijk dat uw schoen over een aantal eigenschappen beschikt.

De eigenschappen waaraan uw bouwschoenen moeten voldoen:

  • Gesloten hiel
  • Antistatisch
  • Energieabsorptie in de hak
  • Olie en brandstofbestendig
  • Beschermende tussen zool
  • Geprofileerde loopzool
  • Waterafstotend en waterabsorberend bovenmateriaal

Naast deze eigenschappen zijn er ook werkschoenen die beschikken over aanvullende eigenschappen als:

  • Waterdichtmembraan
  • Warmte-isolatie
  • Koude-isolatie

Gevaar op de werkvloer

Belangrijk voor een bouwschoen die aan de veiligheidsklasse S3 voldoet is dat hij de drager beschermd. Op de bouw krijgt men vaak te maken met gevaren waar u bij stil dient te staan.
Gevaren als spijkers of glas kunnen zorgen voor penetratie van de loopzool. Van een spijker of een stuk glas in uw voet wordt u natuurlijk niet vrolijk. Een S3 veiligheidsschoen beschikt daarom altijd over een tussenzool. De tussenzool van de werkschoen kan gemaakt zijn van staal of bijvoorbeeld kunststof. Deze materialen zorgen ervoor dat de schoenen niet te penetreren zijn door scherpe voorwerpen.

Gevaar van boven

Naast gevaar van onder de schoen kan er natuurlijk ook altijd gevaar van boven voorkomen. Vallende objecten zijn over het algemeen vaak de oorzaak van ongelukken op de bouw. Een S3 bouwschoen is ten alle tijden voorzien van een veiligheidsneus. Deze neuzen zijn tegenwoordig niet meer altijd van staal gemaakt. Ook zijn er materialen die vele malen lichter zij als het gebruikelijke staal. Aluminium, composiet en fiberglass zijn lichtere materialen en zijn goede tegenhangers van de stalenneuzen. Belangrijk voor een veiligheidsneus is dat hij weerstand biedt tegen een kracht van 200 joule.

Comfort

De zware werkschoenen van vroeger zijn tegenwoordig vervangen door nieuwe, lichtere modellen door het gebruik van andere materialen. Doordat er werkschoenen zijn die beschikken over een kunststof tussenzool en een neus van bijvoorbeeld aluminium zijn de schoenen licht van gewicht. De technieken van tegenwoordig verhogen het draagcomfort maar waarborgen de veiligheid. Door de nieuwe ontwikkelingen zijn zware, lompe werkschoenen dus echt verleden tijd. Een hoog draagcomfort is belangrijk voor u en uw voeten. Wij van ProtectXXL.nl hebben voor u gezocht naar schoenen die comfortabel en veilig zijn, op deze manier is het dragen van bouw werkschoenen geen straf.

De deskundige medewerkers van ProtectXXL.nl zoeken intensief naar werkschoenen die geschikt zijn voor uw werkgebied, comfortabel zijn en u de veiligheid bieden die u nodig heeft. Door de kennis over werkschoenen, comfort, normen en voetproblemen zijn de medewerkers van ProtectXXl.nl altijd in staat u te helpen.

Via onderstaande link komt u terecht bij een selectie bouw schoenen die naast veilig ook enorm comfortabel zijn.

https://protectxxl.nl/product-categorie/werkvelden/bouw-werkschoenen/

Mocht u vragen hebben, twijfelen over de juiste werkschoenen of gewoon wat meer wil weten zijn wij altijd bereikbaar via ons contactformulier, onze livechatfunctie of bezoek onze showroom. Spreekt u liever een medewerker telefonisch? Bel ons gerust op +31 (492) 474256!