Wat is diabetes?

Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij er teveel suiker, ook wel glucose, in het bloed zit. Hieruit komt de naam ”suikerziekte” voort. Diabetes kan grote gevolgen hebben voor het lichaam en ook zeker voor de voeten. Het is van groot belang dat mensen met suikerziekte goed schoeisel dragen en met grote zorg omgaan met hun voeten. Dit om wondjes te voorkomen. Met deze diabetes werkschoenen doet u een stap in de goede richting! ProtectXXL vertelt u in dit artikel alles over het dragen van het juiste werkschoeisel in relatie tot diabetes.

Diabetes voet

Een kwart van de mensen die leven met diabetes krijgen vroeg of laat te maken met voetproblemen. Voetproblemen komen vaak voor bij mensen die al een langere tijd diabetes hebben. Oorzaken die op de lange termijn kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld het aantasten van de zenuwen, dit wordt ook wel neuropathie genoemd. Het gevolg hiervan kan zijn dat het gevoel in de voeten afneemt of zelfs verdwijnt. Door een verminderd gevoel in de voeten kunnen wondjes onopgemerkt blijven, deze vaak onschuldig uitziende wondjes kunnen zich ontwikkelen naar ernstige wonden en/of eeltplekken. Erg vervelend dus!

Diabetes werkschoenen

De ELTEN TRIBUTE BLACK LOW ESD S2 is onder andere gemaakt van een bovenmateriaal zonder stiknaden. Hierdoor sluiten deze werkschoenen beter aan bij de natuurlijke vorm van de voet. Doordat de schoen aan de binnenkant geen stiknaden bevat, daalt het risico op wondjes. Stiknaden aan de binnenzijde van de schoen zorgen vaak voor drukpunten, zeker als de voet redelijk breed is. Drukpunten als gevolg van stiknaden kunnen op de langere termijn zorgen voor wondjes en zoals u misschien wel weet kan dit zorgen voor problemen. Een wondje op de voet van een diabetespatiënt heeft langer nodig om te genezen als bij een voet van iemand zonder diabetes. Dit komt omdat de vaten vaak slechter zijn bij diabetes. Door het dragen van deze schoen verkleind u de kans op wondjes aanzienlijk. Naast de naadloze schacht van de schoen is deze schoen ook zeer geschikt voor mensen met een lederallergie. De schoen heeft een bovenmateriaal van Cordura, een zeer sterk materiaal. De ademende binnenvoering van textiel zorgt ervoor dat u minder zweet. Verder beschikt deze schoen over een TPU/PU loopzool. De loopzool zorgt ervoor dat u genoeg demping ervaart, maar biedt tevens een hoge vorm van slipvastheid.

Elten Dialution probleemoplosser

De nieuwe schoen van Elten kunnen we het beste samenvatten als een ware probleemoplosser. De zogenaamde Elten Dialution is een schoen met inventieve toevoegingen welke de schoen geschikt maakt voor meerdere problemen. De problemen die ondervangen kunnen worden met deze schoen zijn onder andere: diabetesvoeten, hallux valgus, extreem brede voeten, een hoge wreef en hamertenen.
Natuurlijke misvormingen, verkeerd schoeisel, ongelukken of aangeboren afwijkingen zijn vaak oorzaken voor deze klachten. Vaak draagt men geen geschikt schoeisel en dit kan leiden tot meer klachten. Vervorming van de tenen kan leiden tot drukpunten, blaren en wrijving met onaangenaam draagcomfort als gevolg.

Bij welke problemen is hij in te zetten?

De Dialution is voor verschillende problemen te gebruiken. Problemen als: diabetesvoetenhallux valgus, zesteensvoeten, hamertenen of een extreem hoge wreef zijn te ondervangen met deze unieke werkschoenen. Doordat de schoen beschikt over een extreem brede instap kan iedereen de schoen makkelijk aantrekken. De binnenschoen van de Dialution is opgebouwd uit meerdere lagen textiel en bevat een membraan. Het membraan neemt wondafscheiding op en geeft niet af in de binnenschoen. De binnenschoen is wit waardoor wondjes snel te signaleren zijn, ook is de binnenschoen wasbaar tot 60graden. De inlegzool voorkomt verwondingen en versnelt het genezingsproces bij bestaande verwondingen. De inlegzolen zijn individueel aanpasbaar, voorkomen drukpunten en beschikken over een barrière die beschermt tegen het binnendringen van bacteriën. De loopzool is grof geprofileerd en beschikt over stabiliserende ondersteuning in het middenvoetgedeelte. De zool is voorzien van zowel een kunststofneus en een kunststof tussenzool waardoor de schoen geheel leder en metaal vrij is.

Product video ELTEN Dialution LOW ESD S3