Excl. BTWIncl. BTW

Veiligheidsschoenen

De juiste veiligheidsschoen voor optimale veiligheid en uiteraard draagcomfort! Wij van ProtectXXL werken enkel en alleen met A-merken en voorzien je graag van het juiste advies. Hecht je waarde aan persoonlijke aandacht en goed advies dan staan onze voetkundige adviseurs graag voor je klaar. In onze showroom worden je voeten gescand en vervolgens gezamelijk geanaliseerd. Dit alles om de juiste werkschoenen te kunnen selecteren. Geen ruimte om onze showroom te bezoeken? Geen probleem! Ook op onze webshop is het assortiment ruim en wordt er bij iedere product een duidelijk uitleg gegeven. Mocht je er toch niet uitkomen kun je ons altijd nog altijd telefonisch bereiken of eventueel via ons contactformulier.

BIOMEX PROTECTION

ERGO-ACTIVE

WELLMAXX

Probleemoplosser

De nieuwe schoen van Elten kunnen we het beste samenvatten als een ware probleemoplosser. De zogenaamde Dialution is een schoen met inventieve toevoegingen die de schoen geschikt maakt voor meerdere problemen. Elten zelf beschrijft de Dialution als een ware probleem oplosser voor meerdere problemen. De problemen die ondervangen kunnen worden met deze schoen zijn onder andere: Diabetesvoeten, Hallux valgus en hamertenen. Doordat de schoen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsschoenen beschikt is de schoen een goede tegenhanger voor (een vaak veel duurdere) orthopedische schoen. De schoen beschikt over eigenschappen die in geen enkele veiligheidsschoen te vinden zijn en dit maakt ons erg enthousiast.

Wat maakt deze schoen bijzonder?

De Dialution van Elten beschikt over een hoge instap waardoor mensen met extreem brede voeten of een hoge wreef probleemloos hun schoenen kunnen aantrekken. Naast de brede instap bevat de Dialution een uitneembare sok waar Elten een patent op heeft. De uitneembare sok is antibacterieel en uitwasbaar. Voor diabetici heeft de schoen als voordeel dat de binnenkant van de sok wit is. Mensen met diabetes hebben vaak minder gevoel in hun voeten en voelen zodoende niet of er wondjes op de voet zitten. De witte binnenkant van de sok laat een diabetespatiënt direct zien of de voeten op enig punt bloedden. Naast dat de sok de drager attendeert op bijvoorbeeld wondjes, is de sok ook zeer comfortabel en van enorm fijn materiaal. Door de breedte van de schoen kunnen ook mensen met een Hallux valgus of mensen met hamertenen de schoen prima dragen. Naast de uitneembare sok bevinden zich er aan de binnenkant van de schoen geen stiknaden. De stiknaden kunnen irritaties veroorzaken bij mensen met een “probleemvoet”. Naast al deze nieuwe toevoegingen is de schoen ook nog eens metaalvrij.

Aanpassingen

Op het gebied van steunzolen is de Dialution ook enorm vooruitstrevend. De schoen beschikt over een spelingsruimte van 8 millimeter waardoor de schoen uitstekend aanpasbaar is. Zoals bekend beschikt Elten over een toplaag waardoor de zolen van een podoloog/therapeut gemaakt kunnen worden van een gekeurd materiaal. Het gekeurde materiaal zorgt ervoor dat de norm niet vervalt en de drager bij een eventueel ongeval verzekerd is. De aangepaste zolen kunnen aangemeten worden bij de podoloog/therapeut. De zolen moeten echter  gefabriceerd worden bij Mander Malms. Dit duits bedrijf  is een begrip op het gebied van orthopedische steunzolen en mede bedenker van deze schoen. De podoloog/therapeut kan de gegevens van de voetmeting naar Malder Malms sturen om de zool te laten maken.

Naast de zool die in de uitneembare sok past, staat er ook een tweede inlegzool op de planning. De tweede inlegzool kunt u in de schoen leggen zodat u de sok niet hoeft te dragen in de schoen. De buitenzool van de Dialution is gemaakt van PU/PU en zorgt voor een goede demping. Ook beschikt de schoen over stabiliserende punten onder de voetboog. Deze punten zorgen voor meer stabiliteit.

1
2
3
1

Het voetbed in de DIALUTION voorkomt niet alleen verwondingen, maar bevordert ook het genezingsproces bij bestaande verwondingen. De inlegzool is antibaterieël te wassen op 60°C.

2

De uitneembare, verwisselbare binnenschoen, gemaakt van een meerlaags membraan, welke wondafscheiding niet aan de buitenschoen afgeeft en desondanks blijft ademen. Een zachte vulling en de vermijding van vervelende naden helpen de gevoelige voet te beschermen. De binnenschoen biedt de drager maximale hygiëne.

3

De brede schachtopening zorgt voor een “soepele” instap. In de lengte is de schoen voorzien van extra ruimte te behoeve van een betere afrolbeweging om zo het stoten van de tenen te voorkomen. Verder is de schoen volledig afgewerkt met huidvriendelijke materialen en zo min mogelijk storende naden om druk- en wrijvingspunten te vermijden.

Wij werken onder andere met de volgende merken

MAAK EEN AFSPRAAK

Via onderstaande digitale agenda kun je eenvoudig zelf een afspraak inplannen in onze showroom. Hierdoor ben je verzekerd dat er een specialist voor je klaar staat. Uiteraard ben je ook zonder afspraak van harte welkom.

mei 2024
ma di wo do vr
2930123
678910
1314151617
2021222324
2728293031

BEZOEK ONZE WEBSHOP

Eerst ons assortiment online bekijken? Weet je al wat je moet hebben? Bestel dan eenvoudig online via onze webshop.