Normaal voettype

Er zijn drie verschillende soorten voettypen te omschrijven. De meest voorkomende voettypen zijn: de platvoet, de holvoet en het normaal voettype. Een normaal voettype is van deze drie het meest voorkomend. Een normaal voettype heeft altijd een gelijkmatige drukverdeling.

Vrij van klachten?

Hoewel het normaal voettype in de regel zorgt voor minder klachten, is het niet per definitie zo dat mensen met een normaal voettype vrij zijn van klachten.
Klachten als een hallux valgus, hielspoor, klauw of hamertenen, een midden doorzakking of een hoge wreef kunnen voorkomen in combinatie met een normaal voettype.
Wij van ProtectXXL.nl vinden het belangrijk dat vooral beginnende klachten meteen herkend worden. Door middel van kleine aanpassingen kunt u er al voor zorgen dat uw klachten verminderen.

Klachten die eenvoudig te verminderen zijn, zijn bijvoorbeeld klachten als een beginnend hielspoor.
Bij een beginnend hielspoor heeft u er baat bij schoenen te dragen met meer demping, deze demping zorgt voor meer draagcomfort en verlicht de klachten vrij snel.
Merkt u dat u bijvoorbeeld last heeft van een normaal type, maar is uw voet aan de brede kant? Dan kunt u het beste kiezen voor een XW, XXW of AL type werkschoen. De XW schoenen zijn breder als een normale werkschoen en de term XW staat dan ook voor extra wide ofwel extra breed. De term XXW staat voor extra extra wide ofwel extreem breed. Vaak is ook de AL variant een goede oplossing omdat de werkschoen in dit geval over een aluminium neus beschikt. Een aluminium neus beschikt over meer volume en is dus breder als een neus van staal.

Advies

Bent u benieuwd naar uw voettype, benieuwd wat uw pijntjes betekenen of gewoon op zoek naar meer ondersteuning in uw werkschoenen? Neem snel contact met ons op via onze chatfunctie, het contactformulier of neem telefonisch contact op met onze klantenservice.