Hielspoor?

Heeft u last van een felle scherpe pijn onder uw voet (onder uw hak)? wanneer u loopt of staat heeft u veel pijn? Dan kan het zijn dat u last heeft van hielspoor! In het onderstaande artikel leest u alles over hielspoor klachten en hoe u ermee om kunt gaan. We gaan het hebben over werkschoenen voor hielspoor, inlegzolen voor hielspoor en daarnaast leggen we uit hoe hielspoor klachten ontstaan. Ook laten wij u kennis maken met de beste werkschoenen voor hielspoor.

Waardoor ontstaan hielspoor klachten?

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. De aanhechting van de pees naar het hielbeen staat onder spanning en gaat irriteren en of ontsteken. Hielspoorklachten ontstaan meestal geleidelijk. Soms ontstaan de klachten ineens door bijvoorbeeld een blessure.

De kans op een eerdere overbelasting van de voetzoolpees is aanwezig:

 • Bij overgewicht,
 • Bij hardlopen op een harde ondergrond,
 • Bij werk waarbij u lang moet staan,
 • Als u een langdurige wandeling maakt en niet gewend bent te lopen,
 • Bij sporters die veel hardlopen of springen (bijvoorbeeld tennis of volleybal),
 • Bij een afwijkende vorm van het voettype of een verkeerd looppatroon.

Werkschoenen voor hielspoor?

Bent u werkzaam in een bedrijf waar werkschoenen verplicht zijn? Blijft u maar last hebben van hielspoor, waarschijnlijk door een overbelasting? ProtectXXL heeft onlangs een nieuwe lijn geïntroduceerd de ideale werkschoenen voor hielspoor. Hielspoor is een zeer vervelende klacht waardoor mensen zelfs niet meer instaat zijn om goed te kunnen functioneren op de werkvloer. Hielspoor is veelvoorkomend en daarom heeft ProtectXXL een aantal oplossingen die hielspoor klachten verlichten. Hielspoorklachten verdwijnen maar op één manier en dat is rust nemen, helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, een alternatief is dan demping. Demping ontlast, daardoor is de nieuwe Elten Wellmaxx serie dan ook ideaal voor mensen met hielspoor.

Onderstaande schoenen zijn in veel gevallen geschikt bij hielspoor. Mocht u twijfelen bent u altijd welkom in onze showroom voor een 3D voetscan. Bij overige vragen zijn wij tijdens kantoortijden altijd telefonisch bereikbaar.

1
2
1

Pijnlijk punt in de hak

2

Problemen met afwikkelen

Hoe herken ik hielspoor?

Vaak gaat hielspoor gepaard met een felle scherpe pijn onder uw voeten, vlak tegen uw hak, wanneer u erop staat of loopt. In rust stopt de pijn vrijwel direct.
De pijnklachten zijn er:

 • Bij staan en lopen,
 • Vooral bij opstaan in de ochtend en na langdurig zitten,
 • Bij het begin van een training, bijvoorbeeld bij de warming-up,
 • Soms wanneer u met blote voeten op een harde ondergrond loopt.
 • Wanneer u op de zere plek onder uw hiel drukt.

’s nachts kan de pijn zeuren.