Hielspoor?

Heeft u last van een felle scherpe pijn onder uw voet (onder uw hak)? Heeft u veel pijn bij lopen of staan? Dan kan het zo zijn dat u last heeft van hielspoor. In het onderstaande artikel leest u alles over hielspoor klachten en hoe u ermee om kunt gaan. We gaan het hebben over werkschoenen voor hielspoor, inlegzolen voor hielspoor en daarnaast leggen we uit hoe hielspoor klachten ontstaan. Ook laten wij u kennis maken met de beste werkschoenen voor hielspoor.

Waardoor ontstaan hielspoor klachten?

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. De aanhechting van de pees naar het hielbeen staat onder spanning en gaat vervolgens irriteren en/of ontsteken. Hierdoor ontstaat de felle scherpe pijn onder uw voet. Hielspoorklachten ontstaan meestal geleidelijk, maar soms ontstaan de klachten ook ineens door bijvoorbeeld een blessure.

De kans op een eerdere overbelasting van de voetzoolpees is aanwezig:

 • wanneer er sprake is van overgewicht,
 • bij hardlopen op een harde ondergrond,
 • bij werk waarbij u lang moet staan,
 • als u een langdurige wandeling maakt en het niet gewend bent te lopen,
 • bij sporters die veel hardlopen of springen (bijvoorbeeld tennis of volleybal),
 • bij een afwijkende vorm van het voettype of een verkeerd looppatroon.

Werkschoenen voor hielspoor?

Bent u werkzaam in een bedrijf waar werkschoenen verplicht zijn? Blijft u maar last hebben van hielspoor, waarschijnlijk door een overbelasting? Dan kan een passende werkschoen die de klachten verlicht geen overbodige luxe zijn! ProtectXXL heeft een collectie van de ideale werkschoenen voor hielspoor. Hielspoor is namelijk een zeer vervelende klacht waardoor mensen zelfs niet meer in staat zijn om goed te kunnen functioneren op de werkvloer. De klacht is veelvoorkomend en daarom heeft ProtectXXL een aantal oplossingen die hielspoor klachten verlichten. Hielspoorklachten verdwijnen maar op één manier: rust nemen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, het werk gaat uiteraard door. Een alternatief is dan demping. Demping ontlast, daardoor is de nieuwe Elten Wellmaxx serie dan ook ideaal voor mensen met hielspoor.

Onderstaande schoenen zijn in veel gevallen geschikt bij hielspoor. Twijfelt u? U bent ook van harte welkom in onze showroom voor een 3D voetscan. Woont u niet in de buurt van onze showroom? Wij zijn tijdens kantoortijden altijd telefonisch bereikbaar. Ook kunt u per chat of e-mail contact met ons opnemen. 

1
2
1

Pijnlijk punt in de hak

2

Problemen met afwikkelen

Hoe herken ik hielspoor?

Vaak gaat hielspoor gepaard met een felle, scherpe pijn onder uw voeten. U voelt het vlak tegen uw hak, wanneer u erop staat of loopt. In rust stopt de pijn vrijwel direct.
De pijnklachten zijn er:

 • Bij staan en lopen,
 • vooral bij opstaan in de ochtend en na langdurig zitten,
 • bij het begin van een training, bijvoorbeeld bij de warming-up,
 • soms wanneer u met blote voeten op een harde ondergrond loopt.
 • wanneer u op de zere plek onder uw hiel drukt.

In de nacht kan de pijn zeuren.