Excl. BTWIncl. BTW

Enkel zwikken, geen verzwikte enkel meer!

Jaarlijks gaan er zo’n 3300 arbeiders naar de eerste hulp met een verzwikte enkel. Dit vraagt om maatregelen! Wekelijks krijgen we vragen over oplossingen om het verzwikken van enkels tegen te gaan. Heeft u hier ook last van? Lees dan snel verder want in dit artikel leest u hoe wij deze klacht aanpakken.

Hoge of lage werkschoenen?

Één van de meest genoemde uitspraken in de showroom van Protectxxl.nl is: “Ik wil hoge werkschoenen want dat is beter voor mijn enkels”. Dit wordt door sommige onderzoekers bevestigd en sommigen spreken dit tegen. Het is dus nog onduidelijk of een hoge werkschoenen daadwerkelijk meer steun bied voor instabiele enkels. Veel werkschoenen zijn gemaakt met een zachte schacht en zijn voorzien van een verharde kap rond de enkel. Deze kappen zijn vaak zo zacht dat ze een verzwikte enkel niet tegengaan. De steun die u krijgt van hoge werkschoenen geldt pas wanneer u een stevige schoen draagt. Wanneer u echt zwakke enkels heeft kunt u er zelfs voor kiezen om een werkschoen te dragen met een manchet rond het enkelgewricht. Het is bewezen dat dit een verzwikte enkel kan voorkomen. Lees hier later in dit artikel meer over. Het is dus niet altijd waar dat hoge werkschoenen beter zijn voor uw enkels. Dit hangt af van de stevigheid van de werkschoenen.

Biomex Protection®!

Het Biomex Protection® manchet zorgt voor een stabilisering rond het enkel gewricht, dit voorkomt de kans op zwikken. Deze flexibele manier van omzwikbescherming is uitermate geschikt voor mensen met instabiliteit aan hun enkelgewricht. Daarnaast zijn het ideale werkschoenen voor mensen die werken in een omgeving waar er een verhoogd risico is op omzwikken, denk bijvoorbeeld aan een vuilnisman of iemand die werkt op een ruwe oneffen ondergrond. Kortom heeft u last van enkel zwikken en wilt u een oplossing voor uw probleem? Bekijk dan hieronder een aantal modellen die uw probleem wellicht kunnen verhelpen.

BIOMEX PROTECTION

Elten Fusion GTX® S3 CI

WERKSCHOENEN | ELTEN FUSION GTX® S3 CI

Elten Renzo Biomex ESD S3