Excl. BTWIncl. BTW

GORE-TEX® TESTEN

GORE-TEX® TESTEN voor waterdichte werkschoenen

Elk nieuwe GORE-TEX®-prototype moet in het Gore- laboratorium strenge tests ondergaan. Niet alleen de GORE- TEX®-schoenstijl wordt getest. Ook de gehele bovenstof, de isolatie, het membraan en de voeringstof moeten hun perfecte kwaliteit bewijzen. Alleen als een schoen aan de hoge kwaliteit- en uitvoeringsstandaards van GORE- TEX® producten voldoet, wordt deze ter productie vrijgegeven.

 

Duurzaamheidstest

De duurzaamheidstest

De loopsimulator test de waterdichtheid van GORE-TEX®-schoenen. Elke testschoen plaatst men op een flexibele kunstvoet. Deze is voorzien van vochtsensoren. Deze maakt tot wel 200.000 stappen in een waterbad. Als er vocht in de schoen komt, stopt de test en geeft de sensor de bron van het lek aan. De schoen of laars moet dan worden aangepast en vervolgens onderworpen worden aan een nieuwe reeks testen. Vervolgens test men opnieuw of deze voldoet aan de strenge normen voor GORE-TEX®-schoenen. Dit proces herhaalt zich tot goedkeuring van de werkschoen.

De capillaire-werkingstest De-capillaire-werkingstest

De GORE-TEX®-voering is niet het enige onderdeel van de schoen dat duurzame waterdichtheid biedt. De gehele buitenkant van de schoen mag geen capillaire werking vertonen. Dit is om te voorkomen dat water buiten de GORE-TEX®-voering om naar binnen wordt getransporteerd. Gore test alle onderdelen aan de buitenkant van de schoen. Van het leer en de schuimvoering tot de naden en veters. Dit doet Gore om de waterdichtheid te garanderen.

 

De comforttestDe-comforttest

Het ademend vermogen is niet alleen een kenmerk van het GORE-TEX®-membraan. Alle toegepaste materialen, van de voering tot het bovenmateriaal, dragen bij aan de uitstekende ventilatie en het klimaatcomfort van GORE-TEX®-schoenen. Bij de comforttest wordt het ademend vermogen van de gehele schoen getest, om te garanderen dat alle onderdelen goed samenwerken en het nodige klimaatcomfort leveren bij het beoogde gebruik.

De centrifugetest De-centrifugetest

Schoenen worden met water gevuld en op hoge snelheden rondgedraaid. Hierdoor drukt het water met grote kracht tegen de binnenzijde van de schoen, zodat zelfs het kleinste lek aan het licht komt. Deze tests worden uitgevoerd in elke door Gore gecertificeerde fabriek.