Excl. BTWIncl. BTW

Haix Connexis

BINDWEEFSEL STIMULEREND SYSTEEM

 

”Dé oplossing tegen vermoeide voeten en lichamelijke klachten”

Heb jij wel eens last van vermoeide voeten of benen? Tijdens dagelijkse werkzaamheden is het erg vervelend wanneer je verhinderd wordt door deze kwalen. Bij deze klachten is het belanrgijk om te achterhalen waar dit vandaan komt. Uiteraard kan dit meerdere oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld: overgwicht, overbelasting (langdurig lopen/staan) of bijvoorbeeld een afwijkende voetstand. Echter blijkt uit recent onderzoek (2011) dat het fascia-systeem (bindweefsel) een groot aandeel heeft in onze manier van bewegen. Sterker nog, het fascia-systeem is het bindweefsel wat alle organenen, spieren, pezen en boten met elkaar in verbinding brengt. Wanneer je het fascia-systeem (bindweefsel) weet te activeren zul je tijdens je dagelijkse werkzaamheden hier veel profijt van ondervinden. Vanuit hier heeft Haix het Connexis concept uitgerold. Deze innovatieve veiligheidsschoenen activeren de fascia (bindweefsel) in de voeten doormiddel van de speciale band. Kortom, wil jij af van je vermoeide voeten lees dan meer over deze innovatieve ontwikkeling van Haix.

Bron: Haix in samenwerking met Dr. Robert Schleip

Productvideo

HAIX CONNEXIS SAFETY+

Fasciënstimulerend weg met vermoeide voeten!

Bindweefsel stimulerende tape

De band die verwerkt is in de Connexis serie van Haix stimuleerd de fasciën (bindweefsel) en zorgt voor een actieve houding in de werkschoenen. Deze band stimuleerd het beginpunt van de fascia en draagt bij een hoog draagcomfort en gaat zo vermoeidheidsklachten tegen.

Unieke leest

Ontwikkeld volgens de meest recente ortopedische inzichten. Dit draagt bij aan een hoog draagcomfort en een optimale pasvorm. 

Ultra lichte beschermneus

De nano-carbon veiligheidsneus voldoet aan de meest recente veiligheidsvoorschriften. Tevens is de neus anatomisch gevormd, ultralicht en biedt het de tenen de perfecte ruimte!

Wat is de fascia?

Toelichting anatomische systemen

Concreet alles op een rijtje! In het verleden verdeelde wij het menselijk lichaam is twee belangrijke systemen, namelijk:

– Systeem 1: skelet menselijk lichaam

– Systeem 2: spieren menselijk lichaam

Tot 2011 werd hierin een essentieel systeem vergeten. Gelukkig heeft een baanbrekend onderzoek ons in 2011 hier meer inzichten in gegeven. Het 3e belangrijke systeem zo gezegd het ”vlies” wat als verbinding werkt tussen alle organen, spieren, pezen en botten. Noemen we het fascia-systeem. Dit systeem mag je zien als een soort spinnenweb wat door ons gehele lichaam te vinden is. Het zorgt ervoor dat we in staat zijn onze dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het is van belang om dit fascia (bindweefsel) systeem goed te onderhouden. Zo zijn we instaat door lichamelijke oefenigingen de fascia (bindweefsel) soepel te houden. Dit resulteerd in minder lichamelijke klachten en vooral minder vermoeidheidsklachten. Hieronder worden de 3 systemen geillustreerd:

1
1

FASCIA-STRAPP

Activeert het bindweefsel en houdt de voeten actief.

Systeem 1

Skelet:

opbouw menselijk lichaam in botten

Systeem 2

Spieren:

opbouw menselijk lichaam in spieren

Systeem 3

Fascia:

opbouw menselijk lichaam in bindweefsel