Excl. BTWIncl. BTW

Heb je last van eelt? Dan ben je niet de enige. Iedereen heeft namelijk in bepaalde mate eeltvorming, de een wat meer dan de ander. Maar, wanneer de eelt gaat woekeren kan dit klachten geven. En daar wil je natuurlijk graag vanaf. In dit artikel vertellen we je meer over eelt en de behandeling ervan.

Wat is eelt?

Eelt is simpelgezegd een plaatselijke verdikking van de bovenlaag van de huid. Dit wordt ook wel de opperhuid genoemd. Eelt wordt gevormd wanneer er langdurige wrijving en druk op de huid uitgeoefend wordt. Hierdoor gaat de opperhuid namelijk meer huidcellen afstoten met verdikking van de huid en dus eelt als gevolg. In de meeste gevallen kan eeltvorming geen kwaad. Maar, eelt kan ook een branderig gevoel geven en pijn gaan doen bij het lopen. Daarnaast kan een eeltplek in sommige gevallen uitdrogen, waardoor er kloofjes ontstaan.

Last van eelt voorkomen

De allerbelangrijkste tip die we jou kunnen geven om overtollig eelt op je voeten te voorkomen is het dragen van een goed passende, comfortabele werkschoen. Als je minder druk ervaart onder je voeten is de kans op eelt namelijk aanzienlijk minder. Zorg dat de schoenen ruim genoeg zijn.

Krijgt je toch eelt?

Als je goed let op het schoeisel dat je draagt, maar er toch eeltvorming ontstaat, kan dat natuurlijk ook andere oorzaken hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een kleine afwijking in de voetstand. Het kan zo zijn dat je extreem veel voorvoet- of hieldruk hebt. In deze gevallen ervaar je hoe dan ook op bepaalde plaatsen druk, waardoor er toch eelt ontstaat. Wil je weten wat jouw voetstand is? In onze showroom hebben we de gelegenheid om je voeten in te scannen. We kunnen dan ook precies zien wat de stand van je voet is. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Wat kun jij zelf doen bij last van eelt?

Eelt is goed te behandelen. Dat kun je door een specialist laten doen, maar ook zelf kun je enkele stappen ondernemen. Het vijlen van de eeltplekken is bijvoorbeeld een optie, mits je dit voorzichtig doet. Verstandig is om je voeten te vijlen na het douchen, de huid is dan weker en de eelt laag iets zachter waardoor het makkelijker te verwijderen is.

LET OP: je kunt je voeten beter niet vijlen wanneer je last hebt van een dunne huid of aan diabetes lijdt. Diabeten hebben vaak minder gevoel in hun voeten, in dit geval is een (medisch)pedicure een betere oplossing.

Balsem

Naast het vijlen van de eeltplekken is het gebruiken van een balsem een aanrader. De balsem van Camillen zorgt ervoor dat de eeltvorming vermindert en de gesprongen en ruwe gedeeltes weer zacht worden. Als je de balsem dagelijks gebruikt bereikt deze het beste resultaat. De balsem is niet vet en trekt snel in. De balsem van Camillen bestaat uit kamilleolie, wilgenschorsextract en 15% ureum en is dus een natuurlijk product.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen of onze showroom bezoeken, wij voorzien je graag van een passend advies!

Camillen 60 Eeltbalsem

met 15% ureum