Excl. BTWIncl. BTW
TPA X3

Capaciteit
210 m3

Energieverbruik
van 10 tot 27 W

Afmetingen
50,8 x 25,4 x 25,4 cm

Gewicht
5 kg

TPA X5

Capaciteit
350 m3

Energieverbruik
van 15 tot 55 W

Afmetingen
65 x 31,6 x 30,6 cm

Gewicht
10,7 kg

TPA X8

Capaciteit
1000 m3/ uur 

Energieverbruik
van 22 tot 110 W 

Afmetingen
76 x 38 x 38 cm 

Gewicht
19,7 kg 

Capaciteit
400 m3

Energieverbruik
van <20W

Afmetingen
67,5 x 29,0 x 37,5 cm

Gewicht
16 kg

Capaciteit
400 m3

Energieverbruik
van <20W

Afmetingen
67,5 x 29,0 x 37,5 cm

Gewicht
16 kg

Capaciteit
2500 m3

Energieverbruik
van 187W

Afmetingen
60 x 60 x 168,5 cm

Gewicht
85 kg

Schone lucht is van levensbelang, nu meer dan ooit. Volgens de WHO vormt luchtkwaliteit zelfs de grootste milieudreiging ter wereld. COVID-19 houdt ons allemaal nog in de greep en naar verwachting zal het virus met de veranderende seizoenen nog niet terugdeinzen. Naarmate het weer verslechtert zullen we weer meer binnen gaan leven. En dat hoeft geen probleem te zijn. Want met de juiste luchtfiltering kunnen we ervoor zorgen dat de maatschappij niet stil hoeft te staan.

Denk daarbij aan horecazaken, kledingwinkels, bedrijven met kantoortuinen, maar ook scholen die gebruik kunnen maken van een luchtreiniger die 99% van de COVID-19 virusdeeltjes af kan vangen. Daarnaast vangt de luchtreiniger ook allergenen, schimmels, grof stof, fijnstof en ultra fijnstof af. We kunnen dus niet alleen het coronavirus aanpakken, maar ook andere schadelijke stoffen in de lucht beperken en afvangen. Aanvullend kunnen zelfs gassen en geuren uit de lucht verwijderd worden. 

Een investering in schone lucht voor jouw werkomgeving is dus niet alleen interessant om COVID-19 in de lucht te bestrijden. Het is een lange termijn investering voor de gezondheid van jou en je medewerkers. Want naast het coronavirus zal bijvoorbeeld ook een reguliere griep een minimale kans krijgen zich te verspreiden, met een lager ziekteverzuim als gevolg. En dan hebben we de gezondheidsgevaren die bijvoorbeeld fijnstof in de lucht met zich meebrengen nog buiten beschouwing gelaten, maar ook deze mogen niet onderschat worden.

Graag leggen we je in dit artikel meer uit over virussen, de verspreiding in de lucht via aerosolen, maar ook de bestrijding ervan. We vertellen je meer over de manier waarop onze luchtreiniger COVID-19 kan bestrijden en waarom het voor jouw werkomgeving van toegevoegde waarde kan zijn.

Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit genetisch materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Het virusdeeltje kan zich niet zelfstandig vermenigvuldigen en heeft hier een cel voor nodig. Op het moment dat het virus zich bij een cel aanbiedt, herkent de cel het eiwitomhulsel, en ziet deze als waardevol. Hierdoor neemt de cel het virus tot zich. Het virusdeeltje dringt zo binnen in de cel en legt dan de cel plat. Vervolgens gebruikt het virusdeeltje alleen de eigenschappen van de cel die hij nodig heeft om zich te vermenigvuldigen. Op het moment dat hij zich heel vaak vermenigvuldigd heeft, gaat de cel dood. Deze breekt vervolgens open en alle nieuwe virusdeeltjes komen vrij en bieden zich aan bij de naburige cellen.

It’s in the air

Het virus verspreidt zich in de vorm van een aerosol en kan tot 3 uur in de lucht blijven hangen. Wat is een aerosol? Een aerosol is een mengsel van vloeistofdruppels of kleine vaste deeltjes in de lucht. Een filtersysteem kan uiteraard niet voorkomen dat je het virus krijgt wanneer er iemand in je gezicht niest, of het virus overgedragen wordt door contact. Maar, de aerosolen, de deeltjes die in de lucht blijven hangen, kunnen wel geïnactiveerd worden. Daardoor kunnen we het risico van verspreiding aanzienlijk verminderen.

 

virus luchtreiniger

 

Fijnstof, virussen, bacteriën, schimmels, geuren en gassen. De laatste twee middels een actiefkoolstoffilter.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Er is nog geen certificering of normering rondom het bestrijden van virusdeeltjes in de lucht. De E-PURE ASPRA luchtreiniger is echter wel getest op het filteren van microdeeltjes in de lucht, met een betrouwbaarheid van 99%.

 

• Filtert fijnstof, virussen en allergenen uit de lucht

• Zeer efficiënte filtering van 99%, vergelijkbaar met een HEPA filter

• Gepatenteerde ASPRA technologie reinigt zonder dat er ozon vrijkomt 

• Plug and play: gemakkelijk te installeren en verplaatsen

• Lage onderhouds- en verbruikskosten

• Bijzonder laag energieverbruik

• Onderhoudsvriendelijk

• Gerichte inactivering van de bevuilde deeltjes

• Beïnvloedt het binnenklimaat niet

• Lager ziekteverzuim door gezonde binnenlucht

Er zijn verschillende manieren om lucht te kunnen filteren. Allereerst is het belangrijk om te vertellen dat het COVID-19 virus te klein is om af te vangen met een conventioneel filter. Er is natuurlijk enorm veel te vertellen over de verschillende technologieën en hun werking. Onderstaand hebben we de belangrijke eigenschappen op een rijtje gezet. 

 

Met behulp van de gepatenteerde ASPRA technologie die in de luchtreiniger verwerkt is, wordt 99% van de eerder genoemde deeltjes uit de lucht verwijderd.

De ASPRA technologie werkt door de aerosolen uit de lucht weg te zuigen en deze naar het filter toe te leiden. Vervolgens worden in het apparaat zelf alle eerdergenoemde micro-organismes positief geladen door een elektrostatisch veld. Hierdoor ontstaat er een lading op de schadelijke micro-organismen, die ze inactiveert. De deeltjes worden daarna opgevangen in een verzamelkamer en verwijderd uit de lucht, om te voorkomen dat ze zich nog verspreiden.

Unieke technologie – geen ozonvorming

Uniek aan deze technologie is dat door de positieve ionisatie virussen, dus ook de hele kleine zoals COVID-19, gefilterd kunnen worden en er geen ozonvorming plaatsvindt. Ozon veroorzaakt smog, dat de longen en slijmvliezen van mensen aan kan tasten. De geavanceerde ASPRA filtertechnologie is succesvol getest tegen micro-organismen. Het is een milieuvriendelijke technologie waarbij de filters gerecycled worden.

Heb je vragen, wil je een offerte opvragen, of wil je zelf het verschil ervaren? Neem dan contact met ons op, zodat we je van meer informatie kunnen voorzien. We vertellen je in een online consult graag meer over de luchtreinigers en de werking ervan. 

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!