Heb je last van hallux valgus?

Hallux valgus is een veel voorkomend probleem waarbij de grote teen naar de andere tenen wijst. Omdat het middenvoetsbeen, dat vlak voor de grote teen ligt, buiten staat, heb je een knobbel aan de buitenkant van je voet. Door deze knobbel, ook wel een ui genoemd, heb je veel problemen met je voeten. Falgus hallux, oftewel knokkelteen, kan voortkomen uit een aangeboren afwijking in de voet. Andere oorzaken kunnen zijn: Overmatig vallende voeten, het dragen van schoenen met hoge hakken of het dragen van een te strakke schoen. Vaak verschijnt een hallux valgus in combinatie met een kortere achillespees of vallende voet. Protectxxl.nl heeft een speciale selectie van hallux valgus werkschoenen. Hallux valgus werkschoenen zijn niet zozeer speciaal gemaakt om symptomen te verminderen of te verwijderen, maar zijn uitermate geschikt voor dit doel.

Op zoek naar hallux valgus werkschoenen?

Als je last hebt van deze veel voorkomende aandoening, is het erg belangrijk om goede werkschoenen te dragen. Om de pijn te verminderen is het belangrijk om werkschoenen te dragen die breder zijn dan normale werkschoenen. Omdat de neus van uw werkschoen breder is, heeft uw grote teen meer ruimte, en dit zal helpen de pijn te verminderen. Een ander belangrijk punt is dat er geen naden in de werkschoen zitten bij je hallux valgus. Als je een werkschoen hebt met een naad op je enkelteen, zorgt deze naad ervoor dat de schoen niet uitrekt en de teen nog verder in de verkeerde richting wordt geduwd.

De volgende werkschoenen zijn in veel gevallen geschikt voor hallux valgus. Als u twijfelt, bent u altijd welkom in onze showroom voor een 3D-voetscan. Als u nog andere vragen heeft, kunt u tijdens kantooruren altijd telefonisch contact met ons opnemen.

1
2
3
1

Pijnlijke knobbel

2

Naar binnen wijzende grote teen

3

Pijn en of moeite bij het lopen

De volgende klachten komen vaak voor:

  1. Een pijnlijke knobbel, de zogenaamde bunion,
  2. Een teen naar binnen gebogen,
  3. Pijn aan de zijkanten van je grote teen,
  4. Pijn of moeite met lopen.

Bij ProtectXXL.nl zijn we op zoek gegaan naar werkschoenen die het aantal klachten kunnen verminderen. Hieronder staan enkele werkschoenen die geschikt zijn voor hallux valgus.