Excl. BTWIncl. BTW

De Dialution, de probleemoplosser!

Tijdens ons bezoek aan de A+A beurs in Düsseldorf hebben wij van ProtectXXl.nl alvast kennis mogen maken met een nieuwe ontwikkeling. Op deze tweejaarlijkse beurs worden de nieuwste ontwikkelingen en prototypes getoond aan consument en dealer. De A+A beurs in Düsseldorf is een echt begrip voor mensen die werken in de veiligheidskledingbranche. Op de stand van Elten hebben wij afgelopen jaar kennis gemaakt met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van veiligheidsschoenen, namelijk de Dialution.

Probleemoplosser

De nieuwe schoen van Elten kunnen we het beste samenvatten als een ware probleemoplosser. De zogenaamde Dialution is een schoen met inventieve toevoegingen die de schoen geschikt maakt voor meerdere problemen. Elten zelf beschrijft de Dialution als een ware probleem oplosser voor meerdere problemen. De problemen die ondervangen kunnen worden met deze schoen zijn onder andere: Diabetesvoeten, Hallux valgus en hamertenen. Doordat de schoen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsschoenen beschikt is de schoen een goede tegenhanger voor (een vaak veel duurdere) orthopedische schoen. De schoen beschikt over eigenschappen die in geen enkele veiligheidsschoen te vinden zijn en dit maakt ons erg enthousiast.

Wat maakt deze schoen bijzonder?

De Dialution van Elten beschikt over een hoge instap waardoor mensen met extreem brede voeten of een hoge wreef probleemloos hun schoenen kunnen aantrekken. Naast de brede instap bevat de Dialution een uitneembare sok waar Elten een patent op heeft. De uitneembare sok is antibacterieel en uitwasbaar. Voor diabetici heeft de schoen als voordeel dat de binnenkant van de sok wit is. Mensen met diabetes hebben vaak minder gevoel in hun voeten en voelen zodoende niet of er wondjes op de voet zitten. De witte binnenkant van de sok laat een diabetespatiënt direct zien of de voeten op enig punt bloedden. Naast dat de sok de drager attendeert op bijvoorbeeld wondjes, is de sok ook zeer comfortabel en van enorm fijn materiaal. Door de breedte van de schoen kunnen ook mensen met een Hallux valgus of mensen met hamertenen de schoen prima dragen. Naast de uitneembare sok bevinden zich er aan de binnenkant van de schoen geen stiknaden. De stiknaden kunnen irritaties veroorzaken bij mensen met een “probleemvoet”. Naast al deze nieuwe toevoegingen is de schoen ook nog eens metaalvrij.

Aanpassingen

Op het gebied van steunzolen is de Dialution ook enorm vooruitstrevend. De schoen beschikt over een spelingsruimte van 8 millimeter waardoor de schoen uitstekend aanpasbaar is. Zoals bekend beschikt Elten over een toplaag waardoor de zolen van een podoloog/therapeut gemaakt kunnen worden van een gekeurd materiaal. Het gekeurde materiaal zorgt ervoor dat de norm niet vervalt en de drager bij een eventueel ongeval verzekerd is. De aangepaste zolen kunnen aangemeten worden bij de podoloog/therapeut. De zolen moeten echter  gefabriceerd worden bij Mander Malms. Dit duits bedrijf  is een begrip op het gebied van orthopedische steunzolen en mede bedenker van deze schoen. De podoloog/therapeut kan de gegevens van de voetmeting naar Malder Malms sturen om de zool te laten maken.
Naast de zool die in de uitneembare sok past, staat er ook een tweede inlegzool op de planning. De tweede inlegzool kunt u in de schoen leggen zodat u de sok niet hoeft te dragen in de schoen. De buitenzool van de Dialution is gemaakt van PU/PU en zorgt voor een goede demping. Ook beschikt de schoen over stabiliserende punten onder de voetboog. Deze punten zorgen voor meer stabiliteit.

1
2
3
Elten dialution zijkant
1

Extra breed

2

Brede instap

3

Binnenschoen

1
2
3
4
Elten dialution sokinstap
1

Zeer comfortabel materiaal

2

Meerdere lagen textiel

3

Uitneembaar

4

Wasbaar