Excl. BTWIncl. BTW

Hoe onderhoud ik mijn werkschoenen?

Hoe onderhoud ik mijn lederen werkschoenen?

Een vraag die wij vaak krijgen. Uw werkschoenen zijn aan onderhoud onderhevig om de levensduur van de schoenen zo lang mogelijk te maken. Door verschillende handelingen kunt u  uw werkschoenen in goede conditie houden. Als uw werkschoenen in goede conditie verkeren blijft het draagcomfort grotendeels in tact. Slecht omgaan met de schoenen kan zorgen voor snelle slijtage die voorkomen had kunnen worden door tijdig onderhoud.

Wij van ProtectXXL vinden het belangrijk dat u goed met uw werkschoenen omgaat, ook omdat dit veiliger is voor u en uw voeten.
Mede hierdoor hebben wij met ons team van specialisten gekeken naar een aantal handige tips om de levensduur van de werkschoenen te verlengen.

Laten we beginnen bij het begin. Een werkschoen gaat ongeveer één jaar mee, dit is echter wel afhankelijk van de werkzaamheden en het aantal uren dat u ze draagt.
Schoenen die veel gedragen worden slijten natuurlijk eerder als schoenen die nauwelijks gebruikt worden. In de regel gaan schoenen die gemiddeld 40 uren in de week gedragen worden een jaar lang mee, daarna is de demping grotendeels uit de schoenen verdwenen evenals het profiel. De levensduur van de inlegzolen van de werkschoen is beduidend minder lang namelijk, ongeveer een half jaar. Hier komen we later nog eventjes op terug.

De eerste tip: het drogen van de schoen.

Veel mensen die hun werkschoenen dragen onder natte omstandigheden drogen hun schoenen in de zon of onder een hittebron zoals bijvoorbeeld de verwarming.
Het drogen van de werkschoenen onder  een hittebron laat lederen werkschoenen scheuren. Door de hitte ontstaan er kloven in het leer en daardoor daalt het draagcomfort. Door een schoen te dragen waarvan het draagcomfort ernstig verminderd is kunnen er klachten optreden. Klachten in rug en knieën maar ook zweetvoeten zijn niet vreemd bij het verkeerd drogen van de schoenen. Je schoenen kun je het beste in een ademende ruimte laten drogen of desnoods in de schaduw. Op deze manier drogen je schoenen op een natuurlijke wijze en blijft het leer in goede conditie.

De tweede tip: de binnenkant van de schoen.

Het drogen van de buitenkant van de werkschoen voorkomt dus scheuren in het leer. Maar wat doet u met de binnenkant van de schoen?
De binnenkant van de schoen droogt natuurlijk mee met de buitenkant. Echter wordt vaak vergeten dat de inlegzooltjes aan de binnenkant van ander materiaal zijn. De inlegzooltjes kunnen uit de schoen genomen worden om te drogen. Zoals eerder vermeld gaan de standaard binnenzooltjes van een werkschoen ongeveer een half jaar mee. De levensduur van de binnenzooltjes kan verlengd worden als u ze goed onderhoudt. Een goede tip om uw zooltjes te onderhouden is ze regelmatig te wassen. Het wassen van de binnenzooltjes kunt u doen op maximaal 40 graden. Nadat u uw binnenzooltjes gewassen heeft is het belangrijk ze te drogen te hangen. Hang de zooltjes aan een wasrek of waslijn. De zooltjes kunnen niet in de droger!

Een extra tips om nare luchtjes uit de schoenen te halen: Leg de schoenen een nachtje in een dichte zak in de vriezer. De kou van de vriezer zorgt er voor dat de nare luchtjes uit de schoen trekken en ze weer fris ruiken. Ook helpt het als u ongebruikte koffiepads in uw werkschoenen stopt.

De derde tip: het schoonmaken van uw schoenen.

Het is belangrijk dat u uw schoenen regelmatig schoonmaakt. Opgehoopt vuil op of onder de schoen kan schade toebrengen aan uw werkschoenen. Als er vuil in het leer van uw schoenen kruipt verslechtert de conditie van het leer. De makkelijkste manier om uw schoenen schoon te maken is onder de kraan met lauw water. Het schoonwrijven van uw schoenen kunt u het beste doen met een zachte borstel of een vochtige doek.

Hoe bewaar ik mijn schoenen?

Een essentieel onderdeel van de verzorging van uw schoenen is de manier waarop u ze bewaardt. Bewaar uw schoenen nooit in een plastic zak, daar hebben schimmels en bacteriën namelijk vrij spel. U kunt uw werkschoenen het beste bewaren onder droge omstandigheden. Een ruimte die niet luchtdicht is, is hiervoor uitermate geschikt. Bewaar uw schoenen in een schoendoos of in een zogenaamde schoenen zak zodat deze kunnen blijven ademen. Ook raden wij u aan om droge kranten in uw schoenen te stoppen wanneer u ze niet draagt. De kranten zorgen ervoor dat de vormen van het leer gewaarborgd blijven en dat er eventueel vocht uit de binnenkant van de schoen in de kranten wordt opgenomen.

Voor vragen over het onderhoud aan uw werkschoenen verwijzen wij u graag naar de contactpagina of de chatfunctie!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *