Excl. BTWIncl. BTW

Pronatie

Pronatie is de manier waarop de voet naar binnen kantelt tijdens het lopen. Pronatie breekt als het ware de schokken en helpt de voet stabiliseren op elk soort werkvloer. Iedereen heeft een bepaalde soort van proneren, voor elke soort van pronatie is er een bepaalde oplossing zodat de klachten die u ondervind tijdens het lopen of het staan verminderd.

Onderpronatie

Onderpronatie word ook wel supinatie genoemd. Komt vaak voor bij hoge voetholtes of holvoeten. Bij supinatie raakt de buitenkant van de hiel de grond met een grotere hoek en met weinig of geen normale pronatie. Bij supinatie trekt te schok door uw onderbeen heen, daar kunt u last van krijgen.
Een veel gehoorde klacht bij onderpronatie zijn verstuikte enkels

Overpronatie

Bij overpronatie raakt de landt de voet op de buitenkant van de hiel en kantelt vervolgens te veel naar binnen. Het gewicht word naar de binnenkant van uw voet verplaatst waardoor u last kunt krijgen van eeltknobbels of hielspoorklachten.

Wat kan ik er aan doen?

Bij protectXXL verkopen wij schoenen die zowel onderpronatie als overpronatie ernstig verminderen.
Door de onder of overpronatie te verminderen zorgt u voor een neutrale pronatie. Hoe neutraler de pronatie hoe minder waarschijnlijk het is dat u nog hevige pijnen ondervindt tijdens het lopen of het staan.

De schoenen die volgens ons perfect passen bij het overmatig of het te weinig proneren zijn de schoenen van Esymmetric lijn van Elten. De nieuwe Esymmetric lijn van Elten maakt gebruik van een asymmetrische zool zodat uw voeten optimaal ondersteund worden. Door de verhogingen aan de buitenkant van de zool staat u nog steviger in uw schoenen en word uw voet naar een neutrale pronatie gevormd tijdens het dragen van de schoen.

De aluminium neus biedt  bescherming bij zwaar werk, en de schoenen in de S3 klassen zijn allemaal waterdicht. De zool is gemaakt van TPU/PU en heeft het SRC keurmerk. Dit keurmerk betekend dat de schoenen op elke ondergrond antislip zijn. Verder zijn de schoenen licht en stevig. Wat deze schoen echt afmaakt is het design, volgens ons een mooie schoen met aantrekkelijke kleuren.

Elten Miguel Low ESD S1

ELTEN MIGUEL LOW ESD S1

Elten Pietro GTX® Low ESD S3 CI

Elten Pietro GTX Low ESD S3

Elten Pietro GTX® Mid ESD S3 CI

ELTEN PIETRO GTX® MID ESD S3 CI

Elten Matteo GTX® Low ESD S3 CI

ELTEN MATTEO GTX® GREY LOW ESD S3 CI

Elten Matteo GTX® Mid ESD S3 CI

ELTEN MATTEO GTX® GREY LOW ESD S3 CI