Excl. BTWIncl. BTW

Verschillende soorten beschermneuzen.

De veiligheid van uw voeten staat bij ProtectXXL voorop. Om uw voeten zo goed mogelijk te beschermen tegen allerlei soorten gevaar is het belangrijk dat u veilige werkschoenen draagt. De veiligheidsschoenen die u draagt, dienen de veiligheid van uw voeten te waarborgen tegen gevaren op de werkvloer.
Omdat u gedurende de dag met verschillende soorten gevaar in aanraking komt, is het belangrijk om uzelf te weren tegen deze gevaren.

De meest voorkomende gevaren op de werkvloer zijn beknelling en vallende voorwerpen. Meermaals horen wij verhalen over letsel aan tenen door het vallen van zware materialen zoals bijvoorbeeld pallets. Om uzelf en uw voeten te beschermen tegen vallende objecten is het belangrijk dat u een schoen draagt met een zogenoemde veiligheidsneus. In het verleden maakte vrijwel alle fabrikanten gebruik van stalen neuzen. Het gebruik van stalen neuzen is inmiddels achterhaald en zijn er nieuwe innovaties op dit gebied. Veel mensen hebben psychologische bezwaren tegen het dragen van de echte stalen neuzen. Vaak komt dit door het gewicht van de neuzen.
Staal is tegenover haar tegenhangers echter beter te vormen en minder groot van stuk. Een neus van bijvoorbeeld composiet heeft meer volume nodig om dezelfde bescherming te bieden als de beschermneuzen van staal.

De tegenhangers van staal

De tegenhangers op het gebied van knel en val bescherming van uw tenen zijn composiet of aluminium beschermneuzen, echter is er ook een nieuwe innovatie in aantocht.
Neuzen van composiet zijn in de regel gemaakt van materialen als koolstof, glasvezel, kunststof of kevlar. De beschermneuzen die van composiet gemaakt zijn bieden dezelfde bescherming als die van staal maar zijn vele malen lichter. Groot voordeel aan de neuzen van composiet is dat er geen gebruik gemaakt word van metaal. Werkt u bijvoorbeeld op vliegvelden, in de beveiliging of bijvoorbeeld in een gevangenis kan dit uitkomst bieden in verband met detectiepoortjes. Werkt u in een van deze branches kunt u kiezen voor een geheel metaalvrije werkschoen, deze beschikken ook over een tussenzool die vrij is van metaal. Een ander voordeel aan neuzen van composiet is dat ze een in combinatie met de juiste sokken een oplossing zijn tegen koude voeten.

De aluminium neuzen van tegenwoordig bieden dezelfde bescherming als de stalen neuzen. De aluminium neuzen zijn echter vele malen lichter dan die van staal. Aluminium neuzen dragen bij aan een lichtere schoen. Verder zijn de neuzen van aluminium anti-magnetisch en ergonomisch. Een ander voordeel aan deze aluminium neuzen is dat ze over het algemeen iets wijder zijn dan die van staal of composiet.

Nieuwe ontwikkeling

Op het gebied van beschermneuzen is er een nieuwe trend in aantocht. Veiligheidsschoenen die een neus van fiberglass bevatten zijn volgens ons de toekomst.
De verwachting is dat op de langere termijn de neuzen van fiberglass, de neuzen van composiet uit de markt gaan drukken. Dit komt mede omdat fiberglass beter te vormen is en zo het model van de schoen steeds mooier wordt voor u als consument. Ook is de zijn de neuzen van fiberglass duurzamer als die van composiet.

De juiste keuze

Belangrijk bij het kiezen van de juiste veiligheidsschoen in combinatie met de juiste veiligheidsneus is dat u rekening houdt met het werk dat u doet.
Zoals eerder gezegd kunt u natuurlijk beter voor een composiet of fiberglas neus werken als u meermaals in aanraking komt met detectiepoortjes. Belangrijk is het feit of u tijdens uw werkzaamheden veel op uw knieën zit. Is dit het geval is het verstandig om een kruipneus te overwegen. Een overneus of kruipneus beschermd uw schoenen tegen slijtage. Mensen die vaak op hun knieën werken zullen erkennen dat de schoen bij de neus vlug slijt. Met een kruip of overneus van Poly Urethaan zorgt u dat de slijtage minder word en uw beschermneuzen niet snel bloot komen te liggen.

Hieronder vindt u een selectie schoenen die metaalvrij zijn. Deze schoenen bieden evenveel bescherming als schoenen die wel metaal bevatten, maar zijn vele malen lichter!