Werkschoenen voor brede voeten

De ProtectXXL.nl werkschoenen voor brede voeten zijn bij uitstek geschikt voor mensen die erg brede, volumineuze voeten hebben. Heeft u brede voeten en heeft u problemen om geschikte werkschoenen te vinden? Lees dan gauw verder. Protectxxl.nl gebruikt deze werkschoenen met name voor problemen door extreem brede voorvoeten. De zogenaamde ‘zesteens’ voet. Het probleem is dat de voorvoet in deze gevallen erg vierkant is, terwijl de voorvoet normaal rond loopt. In de regio van de kleine teen ontstaat er zo dus te weinig ruimte, waardoor klachten ontstaan zoals:

  • Eksterogen.
  • Pijnlijke drukpunten.
  • Krampen in de voet.
  • Afwikkel problemen.

Veiligheid voor brede voeten

Onze voeten worden steeds volumineuzer. Ze worden niet alleen langer maar ook breder en hoger. Klassieke pasvormen houden hier zoals gezegd geen rekening mee. Hierdoor hebben veel mensen met brede voeten moeite met het vinden van goed passende werkschoenen. Vaak wijkt men uit naar werkschoenen die ruim twee maten te groot zijnmet de bedoeling de werkschoenen te laten passen in de breedte. De mogelijke gevolgen hiervan zijn dat de schoenen ongemakkelijk zitten en het kan leiden tot fysieke klachten. Daarnaast kan het zijn dat de werkschoenen u niet de juiste bescherming bieden, doordat u niet in de juiste verhouding in uw werkschoenen gepositioneerd staat. Elten heeft een oplossing bedacht voor dit probleem. 

Risico’s door het dragen van verkeerd passende werkschoenen

Wanneer u door het volume en de breedte van uw voeten voor een grotere schoenmaat moet kiezen, gaat u (onbewust) risico’s aan. Een te grote werkschoen beschermt u namelijk niet meer waar hij zou moeten beschermen. Doordat de veiligheidsneus niet meer op de juiste plek zit ten opzichte van de voet, is niet het gehele gedeelte rond de tenen beschermd. Ook zit u niet meer zo stevig in uw schoenen, waardoor de kans op omzwikken en struikelen groter wordt. Het dragen van te grote schoenen brengt ook een aantal nadelen met zich mee als het gaat om draagcomfort: de voet schuift bij iedere beweging in de schoen, door de wrijving krijgt u sneller last van zweetvoeten en blaren. Doordat u uw voeten minder goed kunt afwikkelen is de kans groot dat u sneller vermoeid raakt. Laat u dus door een deskundige partij adviseren wanneer u klachten herkent.

De oplossing: bijzonder brede leesten en hogere veiligheidsneuzen

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van werkschoenen wanneer u brede en/of volumineuze voeten heeft? Onder andere de pasvorm, demping en het voetbed. Deze zorgen er niet alleen voor dat de schoenen comfortabel zitten. Ze ontlasten ook uw gehele bewegingsapparaat. Een volumineuze voet heeft extra ruimte bij de voorvoet nodig. Dit kan gerealiseerd worden door een bredere veiligheidsneus en een breder gebied rond de wreef. Dit kon tot nu toe niet in standaard werkschoenen verwerkt worden. Bij ProtectXXL.nl kunt u echter speciale modellen krijgen die u deze oplossing wel bieden. Zo hoeft u niet in de lengte te compenseren!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van onze producten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan onderaan op onze contactpagina.

Ook kunt u ons volgen via Facebook en LinkedIn.