Last van eelt? ProtectXXL weet raad!

Eelt

Heeft u last van eelt? Dan bent u niet de enige! Iedereen heeft in een bepaalde mate last van eeltvorming, de een wat minder dan de ander. Eelt ontstaat door langdurige wrijving en door druk. Door deze twee oorzaken gaat de opperhuid meer huidcellen afstoten en ontstaat er dus eelt. Eelt kan een branderig gevoel geven en kan pijn doen bij het lopen maar is op zichzelf niet schadelijk. In sommige gevallen kan een eeltplek uitdrogen waardoor er kloofjes ontstaan.

Voorkomen is beter dan…

U kunt zelf al vrij veel doen om eelt te voorkomen, of voorkomen dat u er daadwerkelijk last van gaat krijgen. Het belangrijkste om eelt te voorkomen is een goed passende werkschoen. Als u minder druk ervaart onder uw voeten is de kans op eelt aanzienlijk minder. Zorg dat de schoenen ruim genoeg zijn, de drukplekken kunnen voor eelt zorgen en dit is dus vooraf te voorkomen.

Krijgt u toch eelt?

Als u erg goed let op het schoeisel dat u draagt, maar er toch eeltvorming ontstaat kan dat natuurlijk ook andere oorzaken hebben. Sommige mensen hebben een kleine afwijking in de voetstand. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u extreem veel voorvoet of hieldruk heeft. In deze gevallen ervaart u hoe dan ook op bepaalde plaatsen druk waardoor er toch eelt ontstaat. 

Wat kunt u zelf doen?

Eelt kunt u zelf in principe behandelen. Het vijlen van de eeltplekken is een optie maar let wel goed op wanneer u dit doet. Verstandig is om uw voeten te vijlen na het douchen, de huid is dan weker en de eelt laag iets zachter waardoor het makkelijker te verwijderen is. LET OP: u kunt uw voeten beter niet vijlen als u last heeft van een dunne huid of aan diabetes lijdt. Diabeten hebben vaak minder gevoel in hun voeten, in dit geval is een (medisch)pedicure een betere oplossing.

Balsem


Naast het vijlen van uw eeltplekken is het gebruiken van een balsem een aanrader. De balsem van Camillen zorgt ervoor dat de eeltvorming verminderd en de gesprongen en ruwe gedeeltes weer zacht worden. Als u de balsem dagelijks gebruikt bereikt u het beste resultaat. De balsem is niet vet en trekt snel in. De balsem van Camillen bestaat uit kamilleolie, wilgenschorsextract en 15% ureum en is dus een natuurlijk product. 

Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen, wij voorzien u graag van een passend advies!

Camillen 60 Eeltbalsem 15 % ureum