Excl. BTWIncl. BTW
Waarom S3 werkschoenen?

S3 Werkschoenen

S3 Werkschoenen

Een S3 werkschoenen worden vaak verplicht gesteld . Een S3 schoen kan in vele varianten voorkomen maar moet standaard voldoen aan enkele eisen. In dit artikel leggen wij u uit waar een S3 schoen aan moet voldoen en waarom.

S3 werkschoenen zijn voorzien van de hoogste veiligheidsvoorschriften en kunnen daarnaast aangevuld zijn met extra eigenschappen.
Zoals misschien bekend valt er binnen de werkschoenen een verdeling in veiligheidsklassen te maken: S1, S2, S3 en S1P.

Verschil in veiligheidsklassen

S1 werkschoenen bevatten de volgende eigenschappen:
Een beschermende neus bestand tegen een vallende voorwerpen tot en met 200joule, een geslpoten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen. Deze schoen is van toepassing bij droge werkzaamheden.

S2 werkschoenen bevatten de volgende eigenschappen:
Een beschermende neus bestand tegen een vallende voorwerpen tot en met 200joule, een geslpoten hiel, energie-absorberende hak, antistatische eigenschappen en een waterdichte schacht tot 60 minuten. Deze schoen is van toepassing onder natte omstandigheden.

S3 werkschoenen bevatten de volgende eigenschappen:
Een beschermende neus bestand tegen een vallende voorwerpen tot en met 200joule, een geslpoten hiel, energie-absorberende hak, antistatische eigenschappen en een waterdichte schacht tot 60 minuten. Naast deze eigenschappen beschikt een S3 werkschoen ook over een penetratiebestendige tussenzool, deze zorgt er voor dat er geen spijkers of andere puntige voorwerpen de loopzool kunnen penetreren.

S1P werkschoenen bevatten de volgende eigenschappen:
Een beschermende neus bestand tegen een vallende voorwerpen tot en met 200joule, een geslpoten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen. Deze schoen is van toepassing bij droge werkzaamheden. Naast deze eigenschappen beschikt een S1P werkschoen ook over een penetratiebestendige tussenzool, deze zorgt er voor dat er geen spijkers of andere puntige voorwerpen de loopzool kunnen penetreren.

Extra eigenschappen

Er zijn meerdere eigenschappen die aan een S3 schoen toegevoegd kunnen worden.

Zo kan een S3 werkschoen ook waterdicht zijn, dit word bij verschillende merken anders aangegeven. Als de naam van een werkschoen de letters GTX bevatten zijn de werkschoenen waterdicht.

Daarnaast kan een werkschoen ook ESD zijn. De letters ESD staan voor Electrostatic discharge ofwel elektrostatische ontlading. De ESD werkschoenen zijn vooral belangrijk in situaties waarbij een explosie op de loer ligt bijvoorbeeld bij: Explosieven, chemische stoffen gassen of stofexplosie. Ook zijn ESD schoenen belangrijk als er gewerkt word met gevoelige electronica. Denk hierbij aan: microchips, hardeschijven, printplaten enzovoorts.

Nog meer weten over de verschillende veiligheidsklassen en werkschoenen? Neem dan contact op met de professionals van ProtectXXL.nl