Excl. BTWIncl. BTW

Er zijn drie voettypen die vaak voorkomen: de platvoet, de holvoet en het normaal voettype. Hoe herken je deze voettypen en hoe kun je zelf bepalen welk voettype je hebt als je het niet weet?

 

Om te bepalen welk voettype je hebt, kun je enkele makkelijke trucks toepassen. Iedereen loopt wel eens met zijn of haar natte of warme voeten over een droge vloer, denk hierbij aan de vloer van de badkamer of de tegels langs een zwembad. De afdruk die je achterlaat op het moment dat je met je natte of warme voeten ergens overheen loopt kan je precies vertellen welk voettype je hebt!

Wist je dat iedereen wordt geboren met platvoeten? Tussen het 6e en het 12e levensjaar ontwikkelt een kind een voetboog. Toch zijn er mensen die platvoeten houden. Dit kan liggen aan bijvoorbeeld een doorzakking van de voet, het hebben van iets slappere voetpezen, voetspieren of banden. Maar, een platvoet kan ook genetisch bepaald zijn. Een holvoet kan net als een platvoet genetisch bepaald zijn. Daarnaast kan een holvoet ook ontstaan door een verhoogde spierspanning in de voet. 

Ondersteuning

Van nature liep de mens op zand. Doordat het zand zich vormt naar de vorm van je voet wanneer je erop loopt, krijg je hiervan altijd de benodigde ondersteuning. Deze natuurlijke ondersteuning ontbreekt tegenwoordig in veel schoeisel, waarbij vaak geen echte voorvorm meer gecreëerd wordt. 

Het is goed om te weten dat er tegenwoordig voor elk voettype inlegzooltjes zijn die je voeten ondersteunen. Een ondersteunend inlegzooltje zorgt ervoor dat de voeten meer rust hebben en je andere gewrichten ontlast worden. Je voeten vormen de basis voor een juiste houding. Een passend zooltje draagt hieraan bij. 

Persoonlijk advies? Bezoek onze showroom in Helmond!

Ben je op zoek naar meer informatie over jouw voettype en de inlegzooltjes die hier het beste bij passen? Neemt dan gerust contact met ons op, of kom langs in onze showoom. Onze gediplomeerde voetkundig adviseurs kunnen je alles vertellen over de verschillende voettypes en je van een passend advies voorzien. Daarnaast hebben we ook een voetscan waarmee we je voeten in kaart kunnen brengen.